preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sponzori
Lista linkova je prazna
Vijesti iz knjižnice

Bajkoljupci H.C. Andersena

Evaluacijom projekta Bajkoljupci u lipnju prethodne školske godine pokazalo se da učenici žele nastaviti s takvim oblikom rada i u novoj školskoj godini te su učiteljice Silvana Bebek i Draženka Patačko s knjižničarkom dogovorile i nadogradile kurikulum Bajkoljubaca u projekt Bajkoljupci H.C. Andersena koji se od prethodnog razlikuje utoliko što će ove godine učenici sami okušati se u  pričanju i pisanju svojih bajki. 

Nakon prve pročitane bajke H. C. Andersena Carevo novo ruho, oni najhrabriji zaogrnuli su se čitateljskim plaštem i pročitali nam svoj završetak navedene bajke! Bravo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 20. 11. 2019. 11:44

U POTRAZI ZA SLOVOM R

14. studenoga, unatoč štrajku, učenici od 1., 2. i 3. razreda te Područnih razrednih odjela Hampovica, Šemovci i Miholjanec u organizaciji školske knjižnice u sklopu Mjeseca hrvatske knjige posjetili su Pučko otvoreno učilište kako bi pogledali kazališnu predstavu U POTRAZI ZA SLOVOM R.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 18. 11. 2019. 11:58

Izložba KULTURA I HIGIJENA KUHINJE

Vezano uz temu Kajkavskog etnokviza polaznici Male likove grupe koju vodi učiteljica savjetnica Lidija Šiptar i Velike likovne grupe koju vodi učitelj Josip Kovačić odazvali su se pozivu školske knjižnice za najbolji likovni izričaj na temu Kultura i higijena kuhinje. 5. studenoga postavljena je izložba ponajboljih uradaka a po jedan rad iz svake grupe bit će nagrađen na Božićnoj priredbi u prosincu. Učitelj Josip Kovačić prigodim govorom otvorio je izložbu na Kajkavskom etnokvizu.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 18. 11. 2019. 11:27

10. Okrugli stol školskih knjižnica

3. listopada u Varaždinu na 10. Okruglom stolu školskih knjižničara knjižničarka je predstavila kao primjer dobre prakse dvadesetšestogodišnji školski projekt Kajkavski etnografski kviz.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 1. 11. 2019. 14:09

Njemački kroz igru u školskoj knjižnici

29. listopada u školskoj knjižnici na radionici U ritmu čitanja sudjelovali su učenici 3.ab razreda, polaznici Izvannastavne aktivnosti Njemački kroz igru koju vodi učiteljica Nataša Sušanj.

Rezultat vrlo vesele radionice su Dominopričalice pomoću kojih će učenici igrajući se domina u školskoj knjižnici sami smišljati svoje priče.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 1. 11. 2019. 13:43

Bajkoljupci 2019

28. listopada školska knjižnica i dva prva razreda (učiteljica Maja Šoš, Ivanka Seleš i učiteljica na zamjeni Katica Trupina) čitanjem hrvatske narodne bajke Djevojka žabica započeli su godišnji projekt BAJKOLJUPCI.

Cilj projekta je zajedničkim čitanjem i čitanjem naglas bajki potaknuti učenike da lakše usvoje tehniku čitanja i razviju naviku redovitog čitanja i posuđivanja knjiga u školskoj knjižnici.

Za projekt je osmišljen i posebni čitalački plašt, a čitat ćemo svakog ponedjeljka na početku prva dva sata.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 1. 11. 2019. 13:26

Tulum s(l)ova

Noćni čitateljski susret posljednjeg petka u listopadu u našoj školskoj knjižnici po osmi put organizirale su učiteljice hrvatskoga jezika Katarina Franjo i Danijela Sunara Jozek te školska knjižničarka, a po prvi put virovski Tulum s(l)ova uvršten je i u službeni program Književnog festivala "Galovićeva jesen".

Tako su posebni gosti našeg Tuluma s(l)ova bili Anna Terék (1984, Topola, Srbija) – pjesnikinja i dramska spisateljica te pjesnik Erik Ondrejička (1964, Bratislava).

U glazbenom dijelu nastupile su naše učenice, polaznice Glazbene škole Fortunat Pintarić, PRO Virje, Nika Cik i Lucija Večenaj. U ceremonijalnom čitanju pozabavili smo se  pjesamama Nikol Bali, a za kraj večeri skajpali smo s učenicima klenovničke Osnovne škole grofa Janka Draškovića.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 1. 11. 2019. 12:52

# GENERACIJA

Dobrom suradnjom naše Škole i Pučkog otvorenog učilišta  već nekoliko godina za sve naše učenike kurikularno planiramo posjet kazališnim predstavama i kino projekcijama.

25. listopda učenici sedmih razreda s razrednicama Vanjom Rupčić i Žejkom Kišić i knjižničarkom gledali su vrlo zanimljivu predstavu #GENERACIJA u izvedbi Teatra Tirena.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 1. 11. 2019. 12:26

Susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja

24.  listopada učenici nižih razreda s pridruženim prijateljima iz Područnih razrednih odjela u Šemovcima, Hampovici i Miholjancima pribivali su susretu s književnicom Željkom Horvat Vukelja koja je uspjela sve učenike uključiti u svoje priče i potaknuti na aktivno sudjelovanje u susretu.

Sva djela poznate književnice Željke Horvat Vukelja vrlo su draga učenicima te vrlo često posuđivana.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 1. 11. 2019. 12:14

Treća izvedba Naše Pepeljuge

Kazališnu predstavu Naša Pepeljuga nastalu u projektu Dramići prošle školske godine učenici sada već 3.a razreda izveli su 17. listopada za sve učenike od 1. do 4. razreda te Medijsku grupu viših razreda. Glumci su pokazali da imaju volje i ljubavi za kazalište te dobili preporuke da u tom istom ritmu nastave i dalje.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 1. 11. 2019. 12:08

Primanje prvačića u školsku knjižnicu

Mjesec hrvatske knjige otvorili smo svečanim primanjem prvačića u školsku knjižnicu, tako da su nam prva dva sata 15. listopada bili vrlo svečani i veseli.

Naučili smo sve o pravima i obvezama korisnika školske knjižnice, a u veseloj radionici izradili slikovnicu Što knjige vole....!

Prvačići su pohvalili svoje roditelje koji im svaku večer prije spavanja čitaju priče, a sami su prvi put kućama ponijeli Slikopriče Željke Horvat Vukelja kako bi se pripremili za susret s književnicom.

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 1. 11. 2019. 12:00

Najava programa Mjeseca hrvatske knjige 2019.

Dragi korisnici školske knjižnice, 

rujan nam je projurio, no sad malo zastanimo i prepustimo se ritmu čitanja. Proučite program Mjeseca hrvatske knjige 2019. i dođite u školsku knjižnicu!

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 9. 10. 2019. 11:11

Bajkoljupci u vrtu sv. Franje

Projekt 1.a, 1.b i školske knjižnice - Bajkoljupci, započeo je na prvi dan Mjeseca hrvatske knjige, a završio u ponedjeljak u vrtu sv. Franje. Svakog ponedjeljka odvojili smo 15 minuta za čitanje bajki na glas kako bismo tjedan započeli s dobrom pričom. Bajkoljupci su pročitali gotovo sve hrvatske usmene bajke i detaljno upoznali bajke braće Grimm.

Cilj projekta je bio i provesti eksperiment pa smo u razredima imali dvije teglice ljubičica, jedna u kutiću u kojem smo čitali, a druga na suprotnoj strani razreda. Pogađate li što se dogodilo? Teglica ljubičica koja je bila daleko od kutića u kojem smo čitali, uvenula je!

Projekt Bajkoljupci završili smo prigodnim čitanjem u vrtu sv. Franje, a tom prilikom su učenice Erika Marčinko i Leoni Štauber pročitale na glas prijateljima slikovnicu koju su same osmislile i ilustrirale! Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 12. 6. 2019. 11:05

Susret s književnicom

Književnicu Nadu Mihoković-Kumrić možemo smatrati školskom prijateljicom jer nam se često odazove na gostovanje, a susreti uvijek budu veseli i zanimljivi.

21.svibnja u školskoj knjižnici s književnicom su se susreli učenici petih i sedmih razreda s njihovom učiteljicom mentoricom Katarinom Franjo, prof. 

Lastin rep bila nam je glavna tema susreta no dotakli smo se i brojnih drugih zanimljivih tema koje su naše ljubitelje čitanj potakle na raspravu i propitivanje!

Preporučamo vam za čitanje sve Nadine knjige jer su vrlo zanimljive, duhovite, edukativne, privlačne, čitljive....

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 10. 6. 2019. 13:06

Dramići pripremili kazališnu predstavu Naša Pepeljuga

Učenici 2.a razreda s učiteljicom Kseijom Vinković i knjižničarkom Đurđicom Krčmar Zalar u Mjesecu hrvatske knjige pokrenuli su projekt DRAMIĆI koji ovih dana privode kraju svoju glavnu aktivnost - kazališnu predstavu NAŠA PEPELJUGA.

Pretpremijerna publika danas su nam bili dragi prijatelji iz Dječjeg vrtića Zrno - Ribice, Cvetići i Leptirići koji su nas nagradili velikim pljeskom i ohrabrili za premijerni nastup pred roditeljima.

Tekst predstave nastao je prema poznatoj bajci Braće Grimm, a u osmišljavanju csene i kostima uvelike su nam pomogli naši roditelji na Danima otvorenih učionica i za to im HVALA!

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 7. 6. 2019. 13:18

Bajkoljupci u digitalnom svijetu

Bajkoljupci cijelu školsku godinu svakog ponedjeljka slušaju neku novu bajku, a nedavno su se okušali i u stvaranju bajke. Prolistajte, pročitajte ....

https://read.bookcreator.com/5UkPwgABXqck4rB8LHSNVjrQiBo1/KCWCQPqsRZyTSK-5PTyWgA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Đurđica Krčmar Zalar  datum: 11. 4. 2019. 09:26
» Arhiva naših vijesti    
 


Vijesti iz knjižnice

TULUM S(L)OVA

U školskoj knjižnici OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, 25. listopada 2013. godine u 19 sati započeo je treći Tulum s(l)ova čiji cilj je utjecati na jačanje pozitivnog stava učenika prema čitanju.

Na Tulumu s(l)ova prisustvovali su učenici 7. i 8. razreda podijeljeni u interesne grupe: Medijska grupa – 11 učenika i voditeljica Katarina Franjo, prof., Novinarska grupa - 4 učenice i voditeljica Danijela Sunara Jozek,prof.  te 5 učenika u grupi profesorice Ksenije Janković Vusić.

Tulumu s(l)ova pridružili su se i brojni gosti: 5 učenica OŠ Molve i njihova voditeljica Marija Halaček, prof. mentorica, zatim članovi rock benda Začarani planet – 5 učenika iz OŠ Ferdinandovac (i njihova pedagoginja Ena Sulimanec, prof.) i 1 učenik iz OŠ Ivan Lacković Croata, Kalinovac te njihova voditeljica Dijana Habijanec. Iz OŠ Đurđevac s krasnoslovom KRUH pridružio nam se i naš bivši učenik Posebnog programa Marijan Grahovec sa svojom voditeljicom Nikolinom Bezić. 

Gost predavač bio nam je nastavnik informatike Drako Herbai koji nas je upoznao s tabletima i mogučnošću e-čitanja u školskoj knjižnici.

Posebna gošća bila je mlada pjesnička nada Katarina Janči čije smo stihove iz zbirke Vidla sem na svoje joči, čitali u prvom dijelu ceremonijalnog čitanja.

Medijska grupa sve je zabilježiva fotoaparatom i videokamerom zbog čega smo im uistinu zahvalni.

Tlum s(l)ova započeo je kratkim upoznavanjem svih sudionika i donošenjem pravila ponašanja koje smo zapisali na ploču.

Ravnateljica Marica Cik Adaković krasnoslovljenjem stihova Miroslava Krleže svečano je započela Tulum s(l)ova.

Nakon prvog dijela ceremonijalnog čitanja i uvođenja nastavnika informatike u svijet tableta i e-čitanja svaka skupina dobila je tablet sa zadatom da se logiraju na CARnetove stranice, pronađu e-lektire, odaberu jednu i kao potvrdu izvršenog zadatka pročitaju prvu stranicu.

Nakon upoznavanja Katarine Janči i čitanja njezinih prekrasnih stihova, a uoči njezinog rođendana, rođendana njezine mentorice Marije Halaček i pedagoginje Ene Sulimanec, u pauzi smo se svi počastili pizzom i velikom tortom u znaku Tuluma s(l)ova.

Prije početka drugog dijela noćnog čitateljskog susreta skaypali smo s učenicima Tulumašima iz OŠ Braća Radić Botinec, nakon čega je nastupio rock bend Začarani planet s voditeljicom Dijanom Habijanec.

Članovi benda otkrili su nam da vole stihove Dobriše Cesarića i Dragutina Tadijanovića te neke i podijelili s nama.

Naš Marijan Grahovec razveselio nas je krasnosloveći pjesmu KRUH, a nakon njega gledali smo dva filma koje je i ove godine pripremila vrlo aktivna Medijska grupa s voditeljicom Katarinom Franjo, prof.

Za kraj kratko smo prošli umnom mapom ČITANJE POVEZUJE koje prikazuje školsku knjižnicu OŠ prof. Franje Viktora Šignjara kroz njezine najglavnije projekte koji povezuju i male i velike, učenike i učitelje, djecu i roditelje, Školu  i lokalnu zajednicu!

Koristeći tablete i web 2.0 alat Lino it sudionici Tuluma s(l)ova izrazili u svoje dojmove i doživljaje!

Točno u 22 sata Začarani planet priveo je kraju noćni čitateljski susret pjesmom Rock and roll na Dravi.

 

TražilicaKalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Lista linkova je prazna

Lista linkova je prazna

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju