preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sponzori
Lista linkova je prazna
Program prometne kulture za najmlađe

        

Izlet u Bjelovar i Veliki Grđevac

19. listopada 2017. bili smo u Bjelovaru i Velikom Grđevcu. U Bjelovaru smo posjetili Katedralu svete Terezije Avilske i središnji gradski park s paviljonom.

U Veliko Grđevcu prvo određište nam je bila Osnovna škola Mate Lovraka i njihova Spomen soba posvećena Mati Lovraku. Nakon toga išli smo do

Lovrakovog centra,  mjesta gdje je postavljena lokomotiva na kakvoj se temelji Lovrakov dječji roman, rekonstruirana vodenica iz Lovrakovog romana Družba

Pere Kvržice i uređeno izletničko odredište. 

           

Izvanučionička nastava u Virju
Dan kruha

16. listopada 2017. smo kratkim programom obilježili Dan  kruha. Mame su pripremile razne kolače i druge krušne proizvode kojima smo se nakon župnikova  blagoslova i  molitve svi zajedno počastili.

 

         

Miholje 2017.

I ove smo godine sudjelovali u obilježavanju dana mjesta i župe, Miholja. Sudjelovali smo u svečanoj povorci kroz mjesto, bili na svetoj misi, svečanoj sjednici i ručku u Društvenom domu.

 

      

Sigurno u prometu

22. rujna 2017. posjetili su nas djelatnici PP Đurđevac i HAK-a  kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu. Za učenike prvog razreda donijeli su promotivne materijale, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

 

  

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo 8. rujna 2017. raznim sportskim aktivnostima i podsjetili se da uz tjelesne aktivnosti zdravije živimo. 

Obilježavanju su se priključili i roditelji koji su aktivno sudjelovali u štafetnim igrama. 

   

ŠKOLSKA GODINA 2017./2018.

Upoznajte nas!  

U školskoj godini 2017./2018. imamo 7 učenika.

3 su učenika u prvom razredu, a 4 u drugom.

Naša učiteljica je Mirjana Gašparić. Vjeronauk učimo s našom vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić- Lukanec, a njemački jezik s učiteljicom Natašom Sušanj.

O urednosti i čistoći naše  škole brine naše spremačica Marija Pavlović. 

Božićna radionica

8. prosinca smo se zajedno s našim mamama i jednom bakom podružili na božićnoj radionici.

Izrađivali smo svijećnjake od staklenki i salveta i ukrase od vune i konca.

Nikolinjska priredba

I ove godine smo bili dobri, pa nam je na njegov dan, 6. prosinca 2016., u posjet došao sv.Nikola koji nas je darivao prigodnim darovima koje je omogućila Općina Virje.

Mi smo mu zahvalili tako što smo priredili kratak program pun plesa, glume, prigodnih recitacija i pjesama za svu djecu iz našeg mjesta koja još ne idu u

školu te za njihove i naše roditelje.

   

 

                    

Dan spomena na žrtvu Vukovara

     

18.11.2016. paljenjem lampaša i crtanjem simbola Hrvatske na parkiralištu naše škole obilježili smo Dan spomena na žrtvu Vukovara.

Susret učenika Područnih škola

 

20.10.2016. sudjelovali smo na susretu  učenika  Područnih škola iz Miholjanca, Hampovice i Šemovaca u PŠ Šemovci.  Pridružili su nam se i učenici  i učiteljice iz PŠ Medvedička, OŠ Molve.

 Tema susreta bile su  Tradicijske dječje igre, što je dio školskoga projekta pod nazivom Odrastanje snagom običaja. 

           

 

 

Dan kruha

Dan kruha smo obilježili 17.10.2016. 

Pripremili smo  mali program za naše roditelje, mlađu braću i sestre, župnika i vjeroučiteljicu.

Program se  sastojao od recitacija i igrokaza nakon kojeg smo pristupili blagoslovu bogatog stola kojeg su nam naše mame pomogle napuniti svojim ukusnim kolačima i pecivima. 

 

      

 

                                

 

Miholje 2016.

I ove smo godine 29. rujna  sudjelovali na svečanoj povorci kroz naše mjesto povodom našeg zaštitnika, svetog Mihaela Arkanđela i svečanoj misi koja je uslijedila nakon.  U goste su nam došli učenici i učiteljica iz Područne škole Hampovica.

 

      

      

 

 

Hrvatski olimpijski dan

 

09.09.2016.  raznim igrama u društvu naših mama obilježili smo  Hrvatski olimpijski dan.

         

       

                               

ŠKOLSKA GODINA 2016./2017.

Ove školske godine 4 učenika pohađaju prvi, a 3 učenika drugi razred. 

U prvom razredu su  učenici Ida Jambrušić, Ana Kolić, Mihael Kolić i Doroteja Kuhtić, a u drugom su Mia Drljanovčan, Tara Đukan i Nino Kovačević.

      

 

Naša učiteljica je Mirjana Gašparić, vjeronauk učimo s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić- Lukanec, a njemački jezik s učiteljicom Natašom Šušanj.

O čistoći i urednosti naše škole i njezinog okoliša brine se naša spremačica Marija Pavlović.

SUSRET UČENIKA PODRUČNIH ŠKOLA

Krajem školske godine, točnije 25. svibnja 2016., učenici Područne škole Miholjanec bili su domaćini zajedničkom susretu učenika Područnih škola Hampovica i Šemovci. Na početku je sve učenike pozdravila ravnateljica Marica Cik Adaković. Nakon razgovora i druženja s ravnateljicom, krenuli smo u posjet obitelji Šinko. Obitelj Šinko bavi se zanimljivom gospodarskom djelatnošću - obradom vune. Učenici su mogli vidjeti stroj za pripremu vune i način obrade vune. Od tako obrađene vune učenici su veselo izrađivali raznobojne kuglice i druge ukrasne predmete.

          

Dan otvorenih učionica

U PRO Miholjanec, u srijedu 16.ožujka 2016. održan je Dan otvorenih učionica s temom - Volim i mislim zeleno, živim i stvaram zelenije! Radionica s nazivom - Papir recikliraj, košaricu biraj, započela je gledanjem crtanog filma Kako pravilno reciklirati. Nakon što smo pročitali priču Nije smeće sve za vreće, razgovarali smo o recikliranju, a učenici su izrađivali svoje spremnike za razvrstavanje otpada. Roditelji učenika i gosti članovi Udruge "A je to" Art iz Đurđevca, Dorotea Klasan, Petra Markuš i Valentina Jadanec izrađivali su košarice od starog papira. U veselom ozračju učenici su otpjevali pjesmu Lijepa naša Hrvatska i prisutnima poručili da žele više cvijeća, a manje smeća, te smo svi zajedno posadili maćuhice u školski cvjetnjak.

        

MALE I VELIKE MAŠKARE U MIHOLJANCU

Uz pjesmu, ples pod maskama i krafne veselo smo se družili, i male i velike maškare.

Vijesti

UPOZNAJTE NAS!  

cool

U školskoj godini 2015./ 2016. naš Područni razredni odjel broji 6 učenika.

U prvom razredu su: Mia Drljanovčan, Tara Đurkan i  Nino Kovačević, a u drugom  Klara Kuhtić, David Milican i Benedikt Šinko.

Naša učiteljica je Mirjana Gašparić, vjeronauk učimo s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić Lukanec, a njemački jezik s učiteljicom Natašom Sušanj.    O čistoći i urednosti naše škole i njenog okoliša brine naša spremačica Marija Pavlović.

 

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

10.9.2015. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan različitim sportskim aktivnostima roditelja i učenika.

 

                                      

       

 

SIGURNOST U PROMETU

24. rujna 2015. posjetili su nas Marijan Domović, djelatnik Policijske postaje Đurđevac i Pero Krešić, djelatnik HAK-a kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu.Učenicima 1. razreda donijeli su promotivne materijale i prsluke za sigurno kretanje u prometu, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

 

MIHOLJE

29.9.2015. susjelovali smo u povorci i svetoj misi povodom proslave dana zaštitnika mjesta svetog Mihaela Arkanđela.

              

 

 

DAN KRUHA

12.10.2015. kratkom priredbom za naše roditelje, župnika i vjeroučiteljicu obilježili smo Dan kruha.

 

                                                        

 

 

 

 

 

PUTUJEMO ZAVIČAJEM

22.10.2015. bio je predviđen za naš izlet. Posjetili smo crkvu u Molvama , Područnu školu Medvedička i Galeriju Marijan Jakubin koja se nalazi u sklopu školske zgrade.

Slijedeće odredište nam je bio Brodić kod Ferdinandovca u kojem smo posjetili Etno imanje obitelji Karlovčan. Nakon toga smo posjetili Posebni rezervat Đurđevački pijesci i  izletište s vodenicom u Svetoj Ani.

 

                                  

       

                                  

                                     

                                  

                                          

                                  

 

                                  

 

KNJIŽEVNI SUSRET

19.11. 2015. prisustvovali smo književnom susretu u našoj  matičnoj školi, OŠ prof. F.V. Šignjara u Virju. 

 Gost susreta je bila književnica Željka Horvat Vukelja.


            

 

PRO Miholjanec priključen na gradski vodovod                                                                          

                                                                  

Učenici PRO Miholjanec i njihovi roditelji imaju razloga za slavlje! 

Naime, škola koju pohađaju mali školarci, sredinom studenog ove godine, priključena je na gradski  vodovod.  Na zdravu pitku vodu čekali smo dugi niz godina. Škola se snabdijevala vodom iz seoskog bunara. Ispitivanja bunarske vode tijekom godina pokazivala su da voda nije najbolja za piće. Stoga su učenici koristili vodu u bočicama.                                                                       

Ovaj događaj ujedno je i prigoda da se osvjesti potreba za preporučenom dnevnom količinom vode  namijenjenoj djeci. Kako ističu stručnjaci s Europskog instituta za hidrataciju,  preporučena dnevna količina vode  namijenjena djeci je između šest i osam čaša dnevno.             

 Za vrijeme boravka u školi, djeca bi  trebala popiti najmanje tri do četiri čaše vode, što je polovina preporučene dnevne količine.

Važnost zdravoj pitkoj vodi  u PRO Miholjanec, dala je Marica Cik Adaković, profesorica i ravnateljica naše matične škole u Virju, kao i općinski načelnik Mirko Perok koji je pomogao u realizaciji ovoga dugo očekivanoga projekta koji je financirala naša Općina i Koprivničko – križevačka županija.

    

 

 

BOŽIĆNA RADIONICA

25.11.2015. održali smo božićnu radionicu prilikom koje smo izrađivali ukrase za našu učionicu i za naš bor.

 

 

NIKOLINJSKA PRIREDBA

4.12.2015. kratkom priredbom i na radost prisutne djece iz našeg mjesta dočekan je sveti Nikola koji je podijelio prigodne darove koje je osigurala Općina Virje.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

smiley UPOZNAJTE NAS!   smiley

U školskoj godini 2014./ 2015. naš Područni razredni odjel broji 8 učenika.

U prvom razredu su: Nino Kovačević,  David Milican, Benedikt Šinko i Klara Kuhtić.

Učenici drugog razreda su : Klara Pisačić, Dino Gabaj, Luka Curek i Simona Brežnjak.


Naša učiteljica je Mirjana Gašparić. Njemački učimo uz učiteljicu Natašu Sušanj, a vjeronauk uz  vjeroučiteljicu Elizabetu Levačić.

Naša spremačica Marija Pavlović brine se o čistoći i urednosti naše škole i prostora oko nje.

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

10.rujna 2014. raznim sportskim aktivnostima obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Roditelji su se odazvali pozivu na sudjelovanje u obilježavanju ovog dana.

 

MIHOLJE 2014.

29.rujna 2014. prisustvovali smo svečanoj povorci  i svetoj misi koja se održala u crkvi svetog Mihovila Arkanđela  koji je zaštitnik našeg mjesta.

 

          

 

 

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

14. listopada 2014. priredili smo kratak program za naše mame koje su nam donijele peciva i kolače povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Mjesni župnik nam se pridružio i blagoslovio bogat stol.

 

   

 

POSJET ĐURĐEVCU

31. listopada 2014.  posjetili smo Đurđevac.

    

     

Dokumenti


Područni odjel Miholjanec

ŠKOLSTVO U MIHOLJANCU

Škola u Miholjancu osnovana je 1804. godine. Polazila su je djeca iz Hampovice, Rakitnice, Jabučete, Babotoka i Donjih Zdjelica.

U župnoj Spomenici postoji podatak da je udovica Helena Kuštrak poklonila svoju kuću za školu. Kuća je bila od pletera i blata te pokrivena daščicama. Jedno su vrijeme učenici nastavu imali u štaglju nekog Malančeca, a kasnije Šimunca. Budući je ova zgrada bila jako trošna, 1845. godine napravljena je nova školska zgrada od cigle.  Nažalost, o tome ne postoje nikakvi podaci u školskoj Spomenici. U vrijeme gradnje te škole učitelj je bio Ivan Puntarek, a kasnije njegov sin Franjo.

Dolaskom učitelja Martina Jakovića u Miholjanec školska je Spomenica vođena uredno i redovito. U to je vrijeme, točnije 1874. godine, škola po novom zakonu dobila naziv Obća pučka učiona s jednim učiteljem. U tom je periodu školu polazilo do sto učenika u redovnoj nastavi i oko 25 učenika u opetovnici i taj je broj održavan godinama s malim oscilacijama. Velika se pažnja posvećivala osnivanju školskih knjižnica, a sredstva su školama dodjeljivana od općinskih i županijskih vlasti. Tako je škola u Miholjancu učlanjena 1879. u Maticu Hrvatsku i dobila 26 novih knjiga pa je tada knjižnica posjedovala 136 knjiga.

Zbog promjena u Školskom odboru škola je bila zapostavljena i nikako se nije mogao riješiti problem uređenja učiteljskog stana i školskog vrta u kojem bi učenici uzgajali voćne sadnice. Škola je dobila vrt tek 1885. Na zamolbu Općine, Visoko kraljevsko ugarsko ministarstvo financija darovalo je školi posebnom darovnicom od 5. siječnja 1883. krajiško- erarsku zgradu, kućni broj 8 sa svim pripadajućim nekretninama. U proljeće 1888. godine  je iskopan školski bunar.

1890. godine, prije polaska djece iz Rakitnice i Hampovice u novu hampovečku školu, u Miholjancu je bilo 74 učenika u redovitoj školi i 20 u opetovnici.

1907. obnovljena je i proširena darovana časnička zgrada u koju je smještena škola i učiteljski stan. Tada je nabavljena i školska oprema, a učiteljica je bila Marija Sabolović. Od 1919. do 1934. učitelj je bio Đuro Vukres. On se zalagao za modernizaciju poljoprivrede i uopće života na selu. Krajem  2. svjetskog rata školu je pohađalo oko 50 učenika.

U školu je  električna struja uvedena 1954., a vodovod 1956. U to vrijeme učiteljica je bila Regina Kicivoj. Nepunih 20 godina, do 1981.godine radila je učiteljica Đurđa Pintar. Nakon  njenog odlaska redale su se mlade učiteljice, uglavnom početnice. U tom razdoblju  bilježi se stalno opadanje broja učenika, tako je 1981. u trorazrednu kombinaciju upisano svega 13 učenika.

Školske godine 1990./1991., u vrijeme Domovinskog rata zapošljava se Draženka Patačko koja je uspješno pokrenula suradnju roditelja i škole. U to je vrijeme bilo najmanje učenika, svega 8, pa je bio upitan opstanak ove područne škole. Školske godine 1994./1995. obnovljena je cijela školska zgrada zajedno s učiteljskim stanom. 1996.godine uvedeno je centralno plinsko grijanje.

Sanjica Kovač zapošljava se 2000. godine. Odlaskom učiteljice u matičnu školu, na  njezino mjesto početkom ove školske godine došla je Mirjana Gašparić.

Škola danas ima 7 učenika u dvorazrednoj kombinaciji.

                                Voditeljica PRO Miholjanec: Mirjana Gašparić, učiteljica

TražilicaKalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Čitate li često školsku mrežnu stranicu?
Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju