preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sponzori
Lista linkova je prazna
Izvanučionička nastava u Virju

U četvrtak, 15. studenoga 2018., posljednjeg dana Mjeseca hrvatske knjige, za sve učenike nižih razreda školska knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar dogovorila je susret s književnicom Jadrankom Čunčić Bandov i kazališnu kolaž predstavu "Šale, trice, zvrndalice" . Osobito veselje moglo se osjetiti među učenicima područnih škola koji su školskim autobusom već ujutro stigli u matičnu školu. Nakon održana prva dva sata po rasporedu, ravnateljica ih je odlučila počastiti gablecom u školskoj kuhinji, što je učenike osobito dojmilo, a koliko je bilo ukusno - nisu mogli nahvaliti kuharice! 

Predstava je bila vrckava, vesela, bogata lutkama koje mogu izraditi gotovo svi, puna smijeha, sva u rimi,  kao što i jesu igrokazi navedene spisateljice. Svi su se vrlo rado na njezin poziv uključivali u dramatizaciju, odgovarali na pitanja i pokretima pratili radnju. Smijeh i radost te učeničko zadovoljstvo bilo je sveprisutno. 

Ovim putem zahvaljujemo na prijevozu, ukusnom doručku, izvrsnoj predstavi i dobrodošlici koju osjetimo svaki put kada dođemo u svoju matičnu školu!

Učenici područnih razrednih odjela Miholjanec, Šemovci i Hampovica s učiteljicama Mirjanom, Kristinom i Majom 

Integrirani nastavni dan

U utorak, 30. listopada 2018., u ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige,  školska knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar, prof. osmislila je aktivnosti integriranog nastavnog dana "Volim svoju školsku knjižnicu" za učenike svih triju područnih škola u školskoj knjižnici.

Svi učenici imali su osiguran prijevoz do virovske škole i natrag školskim autobusom. Dan smo započeli međusobnim upoznavanjem i predstavljanjem osnovne funkcije knjižnice te ponavljanjem pravila ponašanja u knjižnici. Knjižničarka Đurđica učenike je upoznala s pojmom književna baština, što je bila osnovna misao prve aktivnosti. Upoznali smo pjesme Miroslava Dolenca Dravskog, pisane na kajkavštini. Potom smo pogledali projekciju animiranog filma "Vau vau zvijezda". Nakon kratkog predaha i užine učenici su ilustrirali slikovnicu "Što knjige vole?" za koju je tekst napisala knjižničarka Đurđica. Kao završnu aktivnost učenici su rješavali nastavni listić i odgovarali na pitanja vezana uz temu  knjižnice. Zahvalni za vrlo plodonosan rad, pozivamo i sve ostale učenike da posjete školsku knjižnicu tijekom trajanja Mjeseca hrvatske knjige.

Srdačan pozdrav upućuju učenici i učiteljice Kristina, Marija i Maja!

   

Dan kruha 2018.

U ponedjeljak 15. listopada 2018. obilježili smo zajedno s vjeroučiteljicom Anitom Vidović Dan kruha i zahvalili se za plodove zemlje.Vrijedne mame i bake spremile su krušne proizvode koje su učenici donijeli u školu i različitim vrstama kruha, kolača, peciva i pogača ukrasili prigodni stol. Nakon recitacija, pjesme, blagoslova i molitve, svi zajedno smo se počastili!

Sigurno u prometu

20. rujna 2018. posjetili su nas djelatnici PP Đurđevac i HAK-a  kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu. Svi učenici dobili su straničnike, a učenici prvog razreda još i bojanku i kabanicu. Učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

 

Ravnateljica posjetila područnu školu

U srijedu 19. rujna 2018. ravnateljica Marica Cik Adaković i učitelj informatike Darko Herbai posjetili su učenike naše škole. Ravnateljica je učenicima zaželjela uspješan početak nove školske godine i s učiteljicom razgovarala o mogućim potrebama te načinima poboljšanja uvjeta rada, a učitelj Informatike osposobio je internet. 

Hrvatski olimpijski dan

Učenici su obilježili Hrvatski olimpijski dan kroz razne sportske aktivnosti i zajedno s roditeljima odlično se zabavili. 

Školska godina 2018./2019.

U školskoj godini 2018./2019. Područni razredni odjel Miholjanec ima sedam učenika. U prvom razredu su četiri učenika: Ivano Gabaj, Gabriela Kolić, Veronika Kolić i Lucija Tomec, a u drugom razredu su tri učenika: Jakov Pisačić, Filip Sočec i Jakob Tomec. Njemački jezik poučava Nataša Sušanj, a vjeronauk vjeroučiteljica Anita Vidović. O urednosti i čistoći naše škole brine spremačica Marica Pavlović. Općina Virje darovala je svakom učeniku komplet bilježnica, a učenicima prvog razreda i pernice. Zahvaljujemo Općini Virje!

                                                        Razredna učiteljica: Marija Šimunić

Susret učenika područnih škola

U srijedu, 13. lipnja 2018. u Pš Hampovica održan je tradicionalni susret učenika iz  područnih škola iz Hampovice, Šemovaca i Miholjanca. Natjecateljske igre održane su u učionici jer nam vrijeme nije dopustilo koristiti školsko dvorište. Učenici su se borili u disciplinama trčanja, skakanja, bacanja, nošenja loptice u kuhači i vješanju maramice te u glazbenom stolcu. Ponovili smo pjesme koje smo naučili na satovima Glazbene kulture.  Na kraju smo se počastili su pizzom i sokom koje nam je osigurala matična škola, a domaćini su za nas priredili  razne  slane i slatke grickalice. Za uspomenu na današnje druženje učenici su dobili priznanje, lizalicu i olovku s natpisom. Prijevoz učenika osigurala je matična škola.

Završna školska priredba

Učenici su sudjelovali  na ovogodišnjoj završnoj školskoj priredbi 6. lipnja 2018. u matičnoj virovskoj školi.  Učenici su se predstavili recitacijom " Idemo se igrati" za koju su bili nagrađeni pljeskom te su se na taj način predstavili svim gostima, a i sami vidjeli kako izgleda sudjelovati na velikoj priredbi.

 

Majčin dan

U utorak, 22. svibnja 2018. godine u PRO  Miholjanec održan je završni roditeljski sastanak. Prije roditeljskog sastanka učenici  svoje majke dočekali prigodnim programom povodom Majčinog dana, prigodnim recitacijama, pjesmama i plesom te ih  darivali  čestitkama i slikama- portretima  njihovih majki.

 

7. susret mladih recitatora Pri Dravskom

Na sedmom susretu mladih recitatora i glumaca Pri Dravskomu održanom 11. svibnja 2018. u rodnome mjestu pjesnika Miroslava Dolenca Dravskog, Novom Virju, koji organizira Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Novoga Virja Konak, nastupilo je 50 natjecatelja iz Đurđevca, Kloštra Podravskog, Kalinovca, Miholjanca, Križevaca, Ferdinandovca i Novoga Virja. 

Sudionici su krasnoslovili Dolenčeve pjesme i izvodili scenske igre nastale dramatizacijom Dolenčevih djela i Podravskih narodnih pripovijedaka, pošalica i predaja koje je on kao etnograf zapisao.

Naša učenica,  Ida  Jambrušić nastupila je s recitacijom pod naslovom  Naš put.

 

 

Dan otvorenih učionica 2018.

Tema ovogodišnjeg Dana otvorenih učionica  bila je Kućni ljubimci. Dan otvorenih učionica održan je 20. ožujka 2018. Zadatke za istraživanje učenici su dobili tjedan dana ranije. Učenici su izvlačili sličice životinja koje mogu biti kućni ljubimci i o njima su tražili važne i zanimljive podatke. Sve prikupljene podatke i slike donijeli su toga dana u školu kako bi uz pomoć njih napravili plakat. 

Aktivnosti  na Dan otvorenih učionica započeli smo prezentacijom o kućnim ljubimcima koju nam je ustupila Željka Kišić, nastavnica biologije. Nakon prezentacije učenici su  pripovijedali i zapisivali kako se brinu o svojim kućinim ljubimcima te opisali ih i nacrtali. U 10 sati su nam se pridružili roditelji. Učenici su svojim roditeljima pročitali svoje uratke i nakon toga su krenuli s radom u grupi. Učenici su zajedno sa svojim  roditeljima izrađivali plakate o kućnom ljubimcu za kojeg su pripremili materijale. Nakon izrade, učenici su predstavili što su saznali o pojedinoj životinji. Završna aktivnost bilo je modeliranje kućnog ljubimca u glinamolu. 

 

 

  

    

Nikolinjska priredba

Učenici su prigodnim programom za predškolsku djecu našeg mjesta obilježili sv. Nikolu.

Općina Virje je pomogla da sveti Nikola prigodnim  darovima obraduje svu djecu.

    

Program prometne kulture za najmlađe

U organizaciji MUP - a i JUMICAR iz Zagreba 3. studenog 2017. su  za sve učenike 2. i 3. razreda održana su predavanja i radionice - kojima se željelo skrenuti pozornost i naglasiti važnost brige i pažnje u prometu, osobito za najmlađe sudionike. Nakon uvodnog predavanja, učenici su mogli voziti električne automobile, a potom je slijedila radionica prve pomoći, koju su vodile volonterke Crvenoga križa iz Đurđevca. Učenici su po završetku dobili priznanja za sudjelovanje u ovim aktivnostima.

        

Izlet u Bjelovar i Veliki Grđevac

19. listopada 2017. bili smo u Bjelovaru i Velikom Grđevcu. U Bjelovaru smo posjetili Katedralu svete Terezije Avilske i središnji gradski park s paviljonom.

U Veliko Grđevcu prvo određište nam je bila Osnovna škola Mate Lovraka i njihova Spomen soba posvećena Mati Lovraku. Nakon toga išli smo do

Lovrakovog centra,  mjesta gdje je postavljena lokomotiva na kakvoj se temelji Lovrakov dječji roman, rekonstruirana vodenica iz Lovrakovog romana Družba

Pere Kvržice i uređeno izletničko odredište. 

           

Izvanučionička nastava u Virju

Učenici svih triju područnih razrednih odjela iz Miholjanca, Šemovaca i Hampovice ostvarili su izvanučioničku nastavu posjetom Virju.  Dogovorili smo posjete: Poštanskom uredu, poslovnici Erste banke, Pekar obitelji Begović, susreli smo se s književnicom Željkom Horvat Vukelja u školskoj knjižnici i na kraju posjetili općinskog načelnika, gospodina Mirka Peroka. Upoznali smo mnoga zanimanja ljudi i ustanove važne za svakodnevno funkcioniranje mjesta.

Hvala svim domaćinima koji su nas primili i ugostili.

  

                                                   

Dan kruha

16. listopada 2017.  kratkim smo programom obilježili Dan  kruha. Mame su pripremile razne kolače i druge krušne proizvode kojima smo se nakon župnikova  blagoslova i  molitve svi zajedno počastili.

 

         

Miholje 2017.

I ove smo godine sudjelovali u obilježavanju dana mjesta i župe, Miholja. Sudjelovali smo u svečanoj povorci kroz mjesto, bili na svetoj misi, svečanoj sjednici i ručku u Društvenom domu.

 

      

Sigurno u prometu

22. rujna 2017. posjetili su nas djelatnici PP Đurđevac i HAK-a  kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu. Za učenike prvog razreda donijeli su promotivne materijale, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

 

  

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo 8. rujna 2017. raznim sportskim aktivnostima i podsjetili se da uz tjelesne aktivnosti zdravije živimo. 

Obilježavanju su se priključili i roditelji koji su aktivno sudjelovali u štafetnim igrama. 

   

ŠKOLSKA GODINA 2017./2018.

Upoznajte nas!  

U školskoj godini 2017./2018. imamo 7 učenika.

3 su učenika u prvom razredu, a 4 u drugom.

Naša učiteljica je Mirjana Gašparić. Vjeronauk učimo s našom vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić- Lukanec, a njemački jezik s učiteljicom Natašom Sušanj.

O urednosti i čistoći naše  škole brine naše spremačica Marija Pavlović. 

Božićna radionica

8. prosinca smo se zajedno s našim mamama i jednom bakom podružili na božićnoj radionici.

Izrađivali smo svijećnjake od staklenki i salveta i ukrase od vune i konca.

Nikolinjska priredba

I ove godine smo bili dobri, pa nam je na njegov dan, 6. prosinca 2016., u posjet došao sv.Nikola koji nas je darivao prigodnim darovima koje je omogućila Općina Virje.

Mi smo mu zahvalili tako što smo priredili kratak program pun plesa, glume, prigodnih recitacija i pjesama za svu djecu iz našeg mjesta koja još ne idu u

školu te za njihove i naše roditelje.

   

 

                    

Dan spomena na žrtvu Vukovara

     

18.11.2016. paljenjem lampaša i crtanjem simbola Hrvatske na parkiralištu naše škole obilježili smo Dan spomena na žrtvu Vukovara.

Susret učenika Područnih škola

 

20.10.2016. sudjelovali smo na susretu  učenika  Područnih škola iz Miholjanca, Hampovice i Šemovaca u PŠ Šemovci.  Pridružili su nam se i učenici  i učiteljice iz PŠ Medvedička, OŠ Molve.

 Tema susreta bile su  Tradicijske dječje igre, što je dio školskoga projekta pod nazivom Odrastanje snagom običaja. 

           

 

 

Dan kruha

Dan kruha smo obilježili 17.10.2016. 

Pripremili smo  mali program za naše roditelje, mlađu braću i sestre, župnika i vjeroučiteljicu.

Program se  sastojao od recitacija i igrokaza nakon kojeg smo pristupili blagoslovu bogatog stola kojeg su nam naše mame pomogle napuniti svojim ukusnim kolačima i pecivima. 

 

      

 

                                

 

Miholje 2016.

I ove smo godine 29. rujna  sudjelovali na svečanoj povorci kroz naše mjesto povodom našeg zaštitnika, svetog Mihaela Arkanđela i svečanoj misi koja je uslijedila nakon.  U goste su nam došli učenici i učiteljica iz Područne škole Hampovica.

 

      

      

 

 

Hrvatski olimpijski dan

 

09.09.2016.  raznim igrama u društvu naših mama obilježili smo  Hrvatski olimpijski dan.

         

       

                               

ŠKOLSKA GODINA 2016./2017.

Ove školske godine 4 učenika pohađaju prvi, a 3 učenika drugi razred. 

U prvom razredu su  učenici Ida Jambrušić, Ana Kolić, Mihael Kolić i Doroteja Kuhtić, a u drugom su Mia Drljanovčan, Tara Đukan i Nino Kovačević.

      

 

Naša učiteljica je Mirjana Gašparić, vjeronauk učimo s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić- Lukanec, a njemački jezik s učiteljicom Natašom Šušanj.

O čistoći i urednosti naše škole i njezinog okoliša brine se naša spremačica Marija Pavlović.

SUSRET UČENIKA PODRUČNIH ŠKOLA

Krajem školske godine, točnije 25. svibnja 2016., učenici Područne škole Miholjanec bili su domaćini zajedničkom susretu učenika Područnih škola Hampovica i Šemovci. Na početku je sve učenike pozdravila ravnateljica Marica Cik Adaković. Nakon razgovora i druženja s ravnateljicom, krenuli smo u posjet obitelji Šinko. Obitelj Šinko bavi se zanimljivom gospodarskom djelatnošću - obradom vune. Učenici su mogli vidjeti stroj za pripremu vune i način obrade vune. Od tako obrađene vune učenici su veselo izrađivali raznobojne kuglice i druge ukrasne predmete.

          

Dan otvorenih učionica

U PRO Miholjanec, u srijedu 16.ožujka 2016. održan je Dan otvorenih učionica s temom - Volim i mislim zeleno, živim i stvaram zelenije! Radionica s nazivom - Papir recikliraj, košaricu biraj, započela je gledanjem crtanog filma Kako pravilno reciklirati. Nakon što smo pročitali priču Nije smeće sve za vreće, razgovarali smo o recikliranju, a učenici su izrađivali svoje spremnike za razvrstavanje otpada. Roditelji učenika i gosti članovi Udruge "A je to" Art iz Đurđevca, Dorotea Klasan, Petra Markuš i Valentina Jadanec izrađivali su košarice od starog papira. U veselom ozračju učenici su otpjevali pjesmu Lijepa naša Hrvatska i prisutnima poručili da žele više cvijeća, a manje smeća, te smo svi zajedno posadili maćuhice u školski cvjetnjak.

        

MALE I VELIKE MAŠKARE U MIHOLJANCU

Uz pjesmu, ples pod maskama i krafne veselo smo se družili, i male i velike maškare.

Vijesti

UPOZNAJTE NAS!  

cool

U školskoj godini 2015./ 2016. naš Područni razredni odjel broji 6 učenika.

U prvom razredu su: Mia Drljanovčan, Tara Đurkan i  Nino Kovačević, a u drugom  Klara Kuhtić, David Milican i Benedikt Šinko.

Naša učiteljica je Mirjana Gašparić, vjeronauk učimo s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić Lukanec, a njemački jezik s učiteljicom Natašom Sušanj.    O čistoći i urednosti naše škole i njenog okoliša brine naša spremačica Marija Pavlović.

 

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

10.9.2015. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan različitim sportskim aktivnostima roditelja i učenika.

 

                                      

       

 

SIGURNOST U PROMETU

24. rujna 2015. posjetili su nas Marijan Domović, djelatnik Policijske postaje Đurđevac i Pero Krešić, djelatnik HAK-a kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu.Učenicima 1. razreda donijeli su promotivne materijale i prsluke za sigurno kretanje u prometu, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

 

MIHOLJE

29.9.2015. susjelovali smo u povorci i svetoj misi povodom proslave dana zaštitnika mjesta svetog Mihaela Arkanđela.

              

 

 

DAN KRUHA

12.10.2015. kratkom priredbom za naše roditelje, župnika i vjeroučiteljicu obilježili smo Dan kruha.

 

                                                        

 

 

 

 

 

PUTUJEMO ZAVIČAJEM

22.10.2015. bio je predviđen za naš izlet. Posjetili smo crkvu u Molvama , Područnu školu Medvedička i Galeriju Marijan Jakubin koja se nalazi u sklopu školske zgrade.

Slijedeće odredište nam je bio Brodić kod Ferdinandovca u kojem smo posjetili Etno imanje obitelji Karlovčan. Nakon toga smo posjetili Posebni rezervat Đurđevački pijesci i  izletište s vodenicom u Svetoj Ani.

 

                                  

       

                                  

                                     

                                  

                                          

                                  

 

                                  

 

KNJIŽEVNI SUSRET

19.11. 2015. prisustvovali smo književnom susretu u našoj  matičnoj školi, OŠ prof. F.V. Šignjara u Virju. 

 Gost susreta je bila književnica Željka Horvat Vukelja.


            

 

PRO Miholjanec priključen na gradski vodovod                                                                          

                                                                  

Učenici PRO Miholjanec i njihovi roditelji imaju razloga za slavlje! 

Naime, škola koju pohađaju mali školarci, sredinom studenog ove godine, priključena je na gradski  vodovod.  Na zdravu pitku vodu čekali smo dugi niz godina. Škola se snabdijevala vodom iz seoskog bunara. Ispitivanja bunarske vode tijekom godina pokazivala su da voda nije najbolja za piće. Stoga su učenici koristili vodu u bočicama.                                                                       

Ovaj događaj ujedno je i prigoda da se osvjesti potreba za preporučenom dnevnom količinom vode  namijenjenoj djeci. Kako ističu stručnjaci s Europskog instituta za hidrataciju,  preporučena dnevna količina vode  namijenjena djeci je između šest i osam čaša dnevno.             

 Za vrijeme boravka u školi, djeca bi  trebala popiti najmanje tri do četiri čaše vode, što je polovina preporučene dnevne količine.

Važnost zdravoj pitkoj vodi  u PRO Miholjanec, dala je Marica Cik Adaković, profesorica i ravnateljica naše matične škole u Virju, kao i općinski načelnik Mirko Perok koji je pomogao u realizaciji ovoga dugo očekivanoga projekta koji je financirala naša Općina i Koprivničko – križevačka županija.

    

 

 

BOŽIĆNA RADIONICA

25.11.2015. održali smo božićnu radionicu prilikom koje smo izrađivali ukrase za našu učionicu i za naš bor.

 

 

NIKOLINJSKA PRIREDBA

4.12.2015. kratkom priredbom i na radost prisutne djece iz našeg mjesta dočekan je sveti Nikola koji je podijelio prigodne darove koje je osigurala Općina Virje.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

smiley UPOZNAJTE NAS!   smiley

U školskoj godini 2014./ 2015. naš Područni razredni odjel broji 8 učenika.

U prvom razredu su: Nino Kovačević,  David Milican, Benedikt Šinko i Klara Kuhtić.

Učenici drugog razreda su : Klara Pisačić, Dino Gabaj, Luka Curek i Simona Brežnjak.


Naša učiteljica je Mirjana Gašparić. Njemački učimo uz učiteljicu Natašu Sušanj, a vjeronauk uz  vjeroučiteljicu Elizabetu Levačić.

Naša spremačica Marija Pavlović brine se o čistoći i urednosti naše škole i prostora oko nje.

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

10.rujna 2014. raznim sportskim aktivnostima obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Roditelji su se odazvali pozivu na sudjelovanje u obilježavanju ovog dana.

 

MIHOLJE 2014.

29.rujna 2014. prisustvovali smo svečanoj povorci  i svetoj misi koja se održala u crkvi svetog Mihovila Arkanđela  koji je zaštitnik našeg mjesta.

 

          

 

 

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

14. listopada 2014. priredili smo kratak program za naše mame koje su nam donijele peciva i kolače povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Mjesni župnik nam se pridružio i blagoslovio bogat stol.

 

   

 

POSJET ĐURĐEVCU

31. listopada 2014.  posjetili smo Đurđevac.

    

     

Dokumenti


Područni odjel Miholjanec

ŠKOLSTVO U MIHOLJANCU

Škola u Miholjancu osnovana je 1804. godine. Polazila su je djeca iz Hampovice, Rakitnice, Jabučete, Babotoka i Donjih Zdjelica.

U župnoj Spomenici postoji podatak da je udovica Helena Kuštrak poklonila svoju kuću za školu. Kuća je bila od pletera i blata te pokrivena daščicama. Jedno su vrijeme učenici nastavu imali u štaglju nekog Malančeca, a kasnije Šimunca. Budući je ova zgrada bila jako trošna, 1845. godine napravljena je nova školska zgrada od cigle.  Nažalost, o tome ne postoje nikakvi podaci u školskoj Spomenici. U vrijeme gradnje te škole učitelj je bio Ivan Puntarek, a kasnije njegov sin Franjo.

Dolaskom učitelja Martina Jakovića u Miholjanec školska je Spomenica vođena uredno i redovito. U to je vrijeme, točnije 1874. godine, škola po novom zakonu dobila naziv Obća pučka učiona s jednim učiteljem. U tom je periodu školu polazilo do sto učenika u redovnoj nastavi i oko 25 učenika u opetovnici i taj je broj održavan godinama s malim oscilacijama. Velika se pažnja posvećivala osnivanju školskih knjižnica, a sredstva su školama dodjeljivana od općinskih i županijskih vlasti. Tako je škola u Miholjancu učlanjena 1879. u Maticu Hrvatsku i dobila 26 novih knjiga pa je tada knjižnica posjedovala 136 knjiga.

Zbog promjena u Školskom odboru škola je bila zapostavljena i nikako se nije mogao riješiti problem uređenja učiteljskog stana i školskog vrta u kojem bi učenici uzgajali voćne sadnice. Škola je dobila vrt tek 1885. Na zamolbu Općine, Visoko kraljevsko ugarsko ministarstvo financija darovalo je školi posebnom darovnicom od 5. siječnja 1883. krajiško- erarsku zgradu, kućni broj 8 sa svim pripadajućim nekretninama. U proljeće 1888. godine  je iskopan školski bunar.

1890. godine, prije polaska djece iz Rakitnice i Hampovice u novu hampovečku školu, u Miholjancu je bilo 74 učenika u redovitoj školi i 20 u opetovnici.

1907. obnovljena je i proširena darovana časnička zgrada u koju je smještena škola i učiteljski stan. Tada je nabavljena i školska oprema, a učiteljica je bila Marija Sabolović. Od 1919. do 1934. učitelj je bio Đuro Vukres. On se zalagao za modernizaciju poljoprivrede i uopće života na selu. Krajem  2. svjetskog rata školu je pohađalo oko 50 učenika.

U školu je  električna struja uvedena 1954., a vodovod 1956. U to vrijeme učiteljica je bila Regina Kicivoj. Nepunih 20 godina, do 1981.godine radila je učiteljica Đurđa Pintar. Nakon  njenog odlaska redale su se mlade učiteljice, uglavnom početnice. U tom razdoblju  bilježi se stalno opadanje broja učenika, tako je 1981. u trorazrednu kombinaciju upisano svega 13 učenika.

Školske godine 1990./1991., u vrijeme Domovinskog rata zapošljava se Draženka Patačko koja je uspješno pokrenula suradnju roditelja i škole. U to je vrijeme bilo najmanje učenika, svega 8, pa je bio upitan opstanak ove područne škole. Školske godine 1994./1995. obnovljena je cijela školska zgrada zajedno s učiteljskim stanom. 1996.godine uvedeno je centralno plinsko grijanje.

Sanjica Kovač zapošljava se 2000. godine. Odlaskom učiteljice u matičnu školu, na  njezino mjesto početkom ove školske godine došla je Mirjana Gašparić.

Škola danas ima 7 učenika u dvorazrednoj kombinaciji.

                                Voditeljica PRO Miholjanec: Mirjana Gašparić, učiteljica

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Čitate li često školsku mrežnu stranicu?
Forum

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Lista linkova je prazna

Lista linkova je prazna

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju