preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sponzori
Lista linkova je prazna
Dan otvorenih učionica 2016.

Već tradicionalno, uoči Dana škole, organiziramo Dan otvorenih učionica, kada je nastava malo drugačija, nadamo se, zanimljivija. U našoj područnoj školi to je bilo u srijedu, 16. ožujka 2016. Ovogodišnja tema bila je Volim i mislim zeleno, živim i stvaram zelenije, a učiteljice područnih škola dogovorile su i u svojim kombiniranim razrednim odjeljenjima realizirali radionice pod nazivom Papir recikliraj, košaricu biraj!  u Hampovici Dan smo započeli animiranim filmom Kako pravilno reciklirati, koji su učenici pogledati putem interneta. Nakon razmatranja bitnih informacija kako se i što može recikilrati, učenici su zajedno s učiteljicom čitali slikovnicu Nije smeće sve za vreće! temeljem koje su odredili što će i kako prikazati na zajedničkom plakatu. Za odrasle - mame i bake - u goste su nam došle članice Udruge A je to Art Podravina iz Đurđevca, Nada Nikša, Danijela Jelušić i Valentina Jadanec, s kojima smo već surađivali na božićnoj radionici. One su podučile mame kako reciklirati novinski papir i oblikovati košaricu od papira pletenjem. Nakon bojenja, svaka košarica je ukrašena salvetnom tehnikom i mame su je ponijele kućama. Kako bi nam rad bio što veseliji poslušali smo pjesmu Lijepa naša Hrvatska, a slogan koji se lako pamti Više cvijeća, manje smeća bio je učenicima poticaj da u školskom cvjetnjaku zasade maćuhice, unatoč prohladnom, mjestimice kišovitom kasnozimskom danu. Na kraju druženja za sve obitelji pripremljena su priznanja za marljiv rad, svaki sudionik radionice na dar (kao podsjetnik) dobio je zeleni balon s krilaticom te maćuhicu za posaditi u svojem cvjetnjaku. Ovom prigodom zahvaljujemo matičnoj osnovnoj školi što nam je osigurala dio potrebnog materijala i svim voditeljicama i voditelju koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme, predstavili nam rad svoje udruge i poučili nas vještini kojom možemo doprinijeti ekološkom djelovanju u svojem okruženju. Svojom temom o svetome Franji, ovogodišnjoj temi Dana otvorenih učionica pridružila se i vjeroučiteljica Elizabeta Levačić Lukanec koja je s učenicima izradila pano.

Razredna učiteljica Maja Šoš, dipl. učiteljica

  

  

  

  

 

Dokumenti


Uskrsna radionica 2016.


Započela je nova školska godina 2015./2016.

Ljeto je brzo prošlo i evo nas ponovno u školskim klupama. Nastava je započela 7. rujna 2015., a u PRO Hampovica ukupno je šestero učenika u kombiniranom razrednom odjelu 1. i 2. razreda. Prvi razred polaze: Karlo Potnar, Marko Rožman i Leon Stančec, a u drugom razredu su Veronika Lovković, Lucija Potnar i Nikolina Rožman. Svi učenici su iz Hampovice. Njemački jezik učenici uče s učiteljicom Natašom Sušanj, a vjeronauk s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić Lukanec. Veselimo se što smo opet zajedno!

Razredna učiteljica Maja Šoš 

Područni odjel Hampovica

 

UPOZNAJTE NAŠE MJESTO – HAMPOVICA

 

Hampovica je smještena uz potok Hotovu i magistralnu cestu Đurđevac - Bjelovar.

Na Hotovi je bio Filipov i Novakov mlin – vodenica.

Danas ima oko 230 stanovnika.

U selu djeluje Udruga žena, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Lovačaka udruga, Vodovodna udruga i Društvo sportske rekreacije.

Škola se spominje 1891. godine, a nova školska zgrada građena je od 1992. do 1997. godine.

Mjesna kapelica svetoga Andrije izgrađena je 1852. godine, zato je njegov spomendan 30. studenoga Jendraševo, blagdan našega mjesta. Posljedni put je obnavljana 1995. godine.

Hampovica je već 1939. godine imala mjesni vodovod, voda se koristila iz izvora Delice i Lukačevog jarka. Taj vodovod radi i danas, a kroz selo je proveden i gradski vodovod.

Hampovica je najvjerovatnije dobila ime prema zemljoposjedniku Ivanu Ernuštu De Hampo koji je dobio u posjed ovaj kraj polovicom 15. stoljeća.

Grb grada Đurđevca , bio je grb obitelji De Hampo.

 

 

HIMNA HAMPOVICI

Tekst i melodija:

Željko Toplak i Ivo Vukres – Lovašenov

 

1. SELCE DIVNO TI, ISPOD TIH BREGOV

SILNO LJUBLJENO, OD SVOJIH SINOV.

 

OV STRAN ŠUMICE, Z DRUGE GORICE

V KOJIMA RODI, SLATKO VINCE.

 

2. HAMPOVICA TI, TI SI NAM MATI

NAŠ SI RODNI KRAJ, TU JE PRAVI RAJ.

 

MALE HIŽICE SMJEŠKOM NAS PRATE

JER NAS SLOBODNE VIDE HRVATE.

 

 

TražilicaKalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Čitate li često školsku mrežnu stranicu?
Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju